Ekologické obaly na jedlo. Vyrobené z kompostovateľných materiálov.

Podmienky ochrany osobných údajov

INFORMÁCIA O SPRACOVÁVANÍ OSOBNÝCH ÚDAJOV V INTERNETOVOM OBCHODE WWW.ZINCO.SK

Je pre nás dôležité, aby osobné údaje nášho klienta boli vždy v bezpečí.

Z tohto dôvodu sme všetky procesy spracúvania osobných údajov našich klientov nastavili tak, aby boli v súlade s aktuálnou právnou úpravou, najmä s Nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenia o ochrane osobných údajov) (ďalej len „GDPR“), ako aj zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov – ak sa uplatňuje (ďalej len „Zákon“).

V súlade s čl.13 GDPR Vás v tomto dokumente informujeme o tom:

1. Kto Vaše osobné údaje spracováva a kde nás môžete kontaktovať pre účely Vašich otázok alebo žiadostí ohľadom ochrany osobných údajov

2. Akým spôsobom spracúvame osobné údaje, keď:

  • navštívite našu stránku www.zinco.sk;
  • navštívite naše fanúšikovské stránky na Facebooku a Instagrame;
  • nakupujete v našom internetovom obchode;
  • si na našej stránke dobrovoľne vytvoríte zákaznícky účet (zaregistrujete sa);
  • sa prihlásite na odber noviniek a keď využívame direct marketing;
  • keď s nami komunikujete (prostredníctvom chatu, online kontaktného formulára, registračného formulára alebo elektronicky);
  • keď organizujeme súťaže.

3. Komu sa Vaše osobné údaje poskytujú

4. Akým spôsobom používame súbory cookies

5. Aké sú Vaše práva.

Naša stránka alebo jej subdomény môžu obsahovať odkazy na webové stránky tretích strán (napr. Facebook), ktoré po ich navštívení môžu zhromažďovať Vaše osobné údaje.  Tieto webové stránky tretích strán majú svoje vlastné zásady ochrany osobných údajov a my nepreberáme žiadnu zodpovednosť za tieto ich pravidlá. Pred odoslaním akýchkoľvek osobných údajov na tieto webové stránky tretích strán sa dôkladne informujte o ich pravidlách a prípadne aj o vlastných nastaveniach na týchto stránkach.

  1.  IDENTIFIKAČNÉ A KONTAKTNÉ ÚDAJE PREVÁDZKOVATEĽA. ZODPOVEDNÝ ZÁSTUPCA

CALLYPSO, s.r.o., so sídlom Pod Žiarcom 914, 027 44  Tvrdošín, IČO 45 655 421, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Žilina,oddiel Sro číslo vložky 53286/L.A. Spoločnosť CALLYPSO vymenovala za svojho zodpovedného zástupcu Ing. Janu Kotlárovú, e-mailová adresa info@zinco.sk, telefónne číslo 0944 247 111.

IS obchodu je zaregistrovaný na Úrade pre ochranu osobných údajov SR pod reg. č.: 201402099.

  1. Pre poštovú komunikáciu, prosím, použite nasledovné kontaktné údaje: CALLYPSO, s.r.o., so sídlom Pod Žiarcom 914, 027 44  Tvrdošín
  2. Pre elektronickú komunikáciu, prosím, použite nasledovné kontaktné údaje: info@zinco.sk
  3. Pre telefonickú komunikáciu, prosím, použite nasledovné kontaktné údaje: +421 944 247 111

Právnym základom spracúvania osobných údajov je vyššie uvedený súhlas so spracúvaním osobných údajov v súlade s článkom 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (ďalej len „Nariadenie GDPR“).

 

      2.  AKÝM SPÔSOBOM SPRACÚVAME OSOBNÉ ÚDAJE

1) Návštevníci našej stránky www.zinco.sk

O návštevníkoch našej stránky nespracovávame žiadne osobné údaje, na základe ktorých by sme mohli návštevníka stránky individuálne identifikovať s výnimkou prípadu, ak si našu stránku prezeráte počas toho, keď ste prihlásení do svojho zákazníckeho účtu.

Naša webová stránka používa súbory cookie – ďalšie informácie o súboroch cookie získate v časti IV. nižšie.

Na našu webovú stránku sme začlenili odkazy na webové stránky tretích strán, ktorými sú hlavne sociálne siete (Facebook, Instagram). Tieto funkcie niekedy zahŕňajú skripty alebo iné prvky, ktoré dokážu čítať a niekedy ukladať súbory cookie z týchto sociálnych sietí do zariadenia používateľa. Ako prevádzkovateľ webovej stránky www.zinco.sk nemáme prístup k týmto súborom cookies a k údajom, ktoré zhromažďujú alebo kontrolujú.

2) Návštevníci našich fanúšikovských stránok na sociálnych sieťach

Naša spoločnosť využíva fanúšikovské stránky na Facebooku (https://www.facebook.com/zinco.sk/), Instagrame https://www.instagram.com/zinco.sk/) (ďalej len „sociálne siete“).

Tieto stránky používame na zvýšenie povedomia o značke „Zinco“, na predstavenie produktov, služieb, našej misie, príbehov a noviniek.

Je naším oprávneným záujmom prevádzkovať stránky sociálnych sietí, nakoľko komunikáciu so zákazníkmi a verejnosťou na sociálnych sieťach považujeme za kľúčovú pre naše podnikanie.

Ak navštívite naše stránky na sociálnych sieťach, môžeme získať štatistické údaje a prehľady o návštevách na našej stránke prostredníctvom súborov cookie umiestnených treťou stranou (prevádzkovateľom sociálnej siete). Osobné údaje môžeme tiež dostávať v závislosti od nastavenia  profilu návštevníka a nastavenia ochrany jeho súkromia na sociálnej sieti, keď s nami návštevníci komunikujú na našich fanúšikovských stránkach, „lajkujú“ nás, dávajú komentáre, zdieľajú alebo inak reagujú na naše aktivity alebo príspevky. V takomto prípade predpokladáme, že návštevníci nám poskytli tieto osobné údaje dobrovoľne. Osobné údaje budeme spracúvať na účely prezentácie našej spoločnosti, značky „Zinco“, noviniek, produktov a služieb verejnosti, čo považujeme za náš oprávnený záujem (čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR). Osobné údaje sa budú spracúvať desať rokov.

Upozorňujeme, že ak kliknete na tlačidlo sociálnej siete umiestnené na našej webovej stránke, budete presmerovaní na webovú stránku, ktorú prevádzkuje tretia strana (napr. Facebook, Instagram) a ktorá má vlastnú politiku ochrany osobných údajov, za ktorú nepreberáme zodpovednosť. Prevádzkovatelia sociálnych sietí môžu ukladať cookies do počítača alebo iného zariadenia osoby, ktorá navštívila našu fanúšikovskú stránku; niektoré sociálne siete tak robia bez ohľadu na to, či má daná osoba účet na tejto sociálnej sieti alebo nie. Naša spoločnosť a sociálna sieť sme spoločne zodpovední za spracovanie osobných údajov používateľov našej fanúšikovskej stránky. V našom prípade však súbory cookie sociálnych sietí používajú a spravujú výlučne prevádzkovatelia sociálnych sietí. Inými slovami, sociálne siete spracúvajú osobné údaje na svoje vlastné účely a môžu dokonca prenášať údaje do krajín, ktoré neposkytujú dostatočnú úroveň ochrany osobných údajov (napr. USA). Viac informácií o pravidlách používania cookies a politike ochrany osobných údajov nájdete tu:

https://www.facebook.com/privacy/explanation

https://help.instagram.com/519522125107875

https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

3) Nákup v internetovom obchode www.zinco.sk 

Spracovávame Vaše  osobné údaje, ktoré sú nevyhnutné na uzatvorenie a plnenie kúpnej zmluvy, ktorej ste zmluvnou stranou, smerujúcej k nákupu tovaru alebo služieb prostredníctvom nášho e-shopu.

Právnym základom spracúvania osobných údajov je teda ustanovenie čl. 6 ods. 1 písm. b) GDPR (zmluva); bez spracovávania osobných údajov by nebolo možné zmluvu realizovať.

Spracovávanými osobnými údajmi sú predovšetkým meno, priezvisko, názov firmy, adresa dodania tovaru, telefonický a e-mailový kontakt, IČO, DIČ, IČ DPH (ak ním disponujete), fakturačná adresa, bankové spojenie, dátum a čas zadania objednávky, informácie o objednanom tovare, prípadne aj heslo k zákazníckemu účtu. Budeme predpokladať, že údaje, ktoré nám poskytnete, sú správne a aktuálne.

Spracovávanie osobných údajov je realizované najmä za účelom evidencie a riadneho vybavenia objednávky, dodania tovaru, poskytnutia služieb, vybavenia prípadnej reklamácie prostredníctvom internetového obchodu, odstúpenia od zmluvy (ak sa aplikuje) a účtovnej evidencie. Účtovné doklady evidujeme a uchovávame pre účely plnenia našich povinností podľa právnych predpisov o účtovníctve a daňových zákonov (čl. 6 ods. 1 písm. c) GDPR). Vaše osobné údaje využívame v procese vybavovania objednávky aj na komunikáciu s Vami (napr. zasielanie informácie o potvrdení objednávky, o stave jej vybavovania, odoslaní tovaru, žiadosť o doplňujúce informácie a pod). Tiež sa zvykneme pýtať na spätnú väzbu k našim produktom – to považujeme za náš oprávnený záujem (čl. 6 ods. 1 písm. f).

Spracúvanie osobných údajov je realizované po dobu, po ktorú trvá účel spracovávania (najčastejšie po dobu potrebnú na riadne vybavenie objednávky, dodanie tovaru, plnenia služby a splnenia práv a povinností predávajúceho a kupujúceho vyplývajúcich zo zmluvy). Právne predpisy nám prikazujú uchovávať účtovné dokumenty po dobu 10 rokov od konca roka, ku ktorému sa vzťahujú.

4) Dobrovoľné vytvorenie zákazníckeho účtu

Návštevníkom našej stránky umožňujeme dobrovoľne si vytvoriť zákaznícky účet, ktorý slúži návštevníkovi na uľahčenie jeho nákupu a prípadného budúceho nákupu v našom internetovom obchode (ďalej len „registrácia“). Právnym základom spracovávania osobných údajov je v tomto prípade súhlas dotknutej osoby podľa čl. 6 ods. 1 písm. a) GDPR. Súhlas vyjadrí kupujúci zakliknutím políčka v registračnom formulári. V zákazníckom účte sú spracovávané nasledovné osobné údaje: meno, priezvisko, názov firmy, kontaktné údaje, firemné údaje, heslo, údaje o realizovaných nákupoch. Svoj zákaznícky účet môžete kedykoľvek zrušiť, alebo zaslať odvolanie súhlasu so spracovávaním osobných údajov na naše kontakty uvedené vyššie bez toho, aby to malo vplyv na zákonnosť spracovávania pred odvolaním súhlasu.

Vaše konto bude zrušené a osobné údaje v ňom vymazané alebo anonymizované, ak sa do svojho zákazníckeho účtu neprihlásite po dobu dlhšiu ako tri roky.

5) Prihlásenie sa na odber noviniek  a priamy marketing

Prostredníctvom e-mailových „noviniek“ (ďalej aj len „newsletter“) príležitostne informujeme nielen o našich novinkách, ale obsahom newslettera môžu byť aj autorské články, e-booky a prezentácie s odborným a cenným obsahom. Novinky sú zasielané e-mailom a zdarma.

Ak u nás nakupujete, predpokladáme, že naše produkty Vás zaujali a radi by ste počuli o tom, čo nové pre Vás pripravujme, alebo dostali obsah podobný tomu, o ktorý ste sa zaujímali. Realizácia priameho marketingu je v tomto prípade našim oprávneným záujmom (právny základ podľa čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR). Ak však pri nákupe odmietnete použitie Vašich kontaktných údajov pre účely direct marketingu, nebudeme Vám novinky posielať. Vaše osobné údaje spracovávame iba po dobu účelu spracúvania, najdlhšie po dobu piatich rokov odkedy ste u nás naposledy nakupovali/sťahovali elektronický obsah.

Samozrejme, na našej webstránke sa môžete dobrovoľne a na základe svojho slobodného rozhodnutia prihlásiť na odber noviniek aj vtedy, ak ste u nás zatiaľ nenakupovali, ale napríklad Vás zaujali naše produkty či služby. V takomto prípade potrebujeme Vašu e-mailovú adresu, na ktorú Vám budú novinky zasielané. Právnym základom pre spracovanie osobných údajov je Váš súhlas (čl. 6 ods. 1 písm a) GDPR), ktorý potvrdíte zakliknutím políčka pri prihlásení sa na odber noviniek. Vaše osobné údaje spracovávame iba po dobu trvania účelu spracúvania, najdlhšie po dobu piatich rokov. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať na našich kontaktných adresách uvedených vyššie bez toho, aby to malo vplyv na zákonnosť spracovávania pred odvolaním súhlasu.

Osobitne Vás upozorňujeme, že podľa čl. 21 GDPR máte ako dotknutá osoba právo kedykoľvek namietať proti spracúvaniu svojich osobných údajov na účely priameho marketingu, vrátane profilovania v rozsahu, v akom súvisí s takýmto priamym marketingom.

Popri tom, zrušenie odberu noviniek Vám bude dostupné v každom prijatom direct marketingovom e-maile.

6) Komunikácia (prostredníctvom chatu, online kontaktného formulára, registračného formulára alebo elektronicky)

Ak s nami prostredníctvom našej webstránky komunikujete (napr. využitím kontaktného formuláru, zaslaním e-mailu), dostávame Vaše osobné údaje, ktoré v takejto komunikácii uvediete (najmä e-mail, meno, priezvisko, príslušnosť k spoločnosti, obsah správy a pod.). Máme za to, že Vami zadané údaje sú správne a aktuálne.

Vybavenie Vašej korešpondencie je našim oprávneným záujmom (čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR).

Máme tiež za to, že odoslaním takejto korešpondencie zároveň očakávate a súhlasíte, že Vás môžeme následne kontaktovať e-mailom, telefonicky alebo elektronickou správou s cieľom vybaviť Vašu korešpondenciu alebo žiadosť.

Vaše osobné údaje takto získané spracovávame iba po dobu, po ktorú trvá účel ich spracovávania, maximálne však 24 mesiacov od ukončenia poslednej komunikácie.

7) Súťaže

Ak budeme organizovať súťaže, právnym základom spracovávania osobných údajov bude vždy Váš súhlas. Osobné údaje budú spracovávané za účelom účasti účastníka v súťaži, vyhodnotenia priebehu súťaže, vyhlásenia jej výsledkov a doručenia výhry. Detaily týkajúce sa spracovávania osobných údajov budú vždy uvedené v štatúte súťaže, prípadne v inom dokumente, ktorým bude súťaž vyhlásená.

3. KOMU SA VAŠE OSOBNÉ ÚDAJE POSKYTUJÚ

Príjemcami osobných údajov sú nasledovní sprostredkovatelia:

  • spoločnosť WEBSUPPORT s.r.o., so sídlom Staré Grunty 12, 841 04  Bratislava, IČO: 36 421 928, vedená Okresným súdom Bratislava I, vložka číslo 63270/B.
  • spoločnosť SHOPTET, a.s., Dvořeckého 628/8, 169 00 Praha 6, ČR, IČO: 28935675, DIČ: CZ28935675, vedená Mestským súdom v Prahe, spisová značka č. B 25395

Všeobecne, Vaše osobné údaje neposkytujeme tretím osobám, pokiaľ to nie je výslovne nevyhnutné pre poskytnutie našich služieb alebo splnenie našich povinností vyplývajúcich zo zmlúv či z právnych predpisov (napr. poskytnutie orgánom verejnej moci v prípade kontroly a pod.). Nevykonávame však prenos osobných údajov do tretích krajín, ani osobné údaje nezverejňujeme.

V prípade nákupu v e-shope môžeme Vaše osobné údaje poskytnúť a sprístupniť v rozsahu nevyhnutnom na riadne vybavenie objednávky ďalším osobám, s ktorými spolupracujeme alebo budeme spolupracovať pri realizácii kúpnej zmluvy (kuriérska spoločnosť, pošta, banka a pod.).

Ďalej, pri poskytovaní našich služieb môžeme využívať tzv. sprostredkovateľov, ktorí spracovávanie údajov vykonávajú v našom mene; k takýmto sprostredkovateľom patrí napr. administrátor webovej stránky, poskytovateľ webového priestoru (spoločnosť Websupport a Shoptet), osoby zabezpečujúce účtovníctvo, IT infraštruktúru, zasielateľské služby, fakturačné webové nástroje a pod. Výber našich partnerov realizujeme okrem iného aj s ohľadom na záruky ich spoľahlivosti a odbornej starostlivosti pri spracúvaní osobných údajov, pričom tieto subjekty sú nami zaviazané mlčanlivosťou a povinnosťou prijať primerané technické a organizačné opatrenia, aby spracúvanie osobných údajov spĺňalo požiadavky GDPR a Zákona.

4. COOKIES

Súbory cookie           
S cieľom zabezpečiť riadne fungovanie webovej stránky ukladáme niekedy na Vašom zariadení malé dátové súbory, tzv. cookie. Je to bežná prax väčšiny veľkých webových lokalít.

Čo sú súbory cookie?           
Súbor cookie je malý textový súbor, ktorý webová lokalita ukladá vo Vašom počítači alebo mobilnom zariadení pri jej prehliadaní. Vďaka tomuto súboru si webová lokalita na určitý čas uchováva informácie o vašich krokoch a preferenciách (ako sú prihlasovacie meno, jazyk, veľkosť písma a iné nastavenia zobrazovania), takže ich pri ďalšej návšteve lokality alebo prehliadaní jej jednotlivých stránok nemusíte opätovne uvádzať.

Ako používame súbory cookie?      
Tieto webstránky používajú nasledovné typy súborov cookies:

  1. pre nevyhnutnú funkcionalitu webstránok;
  2. na zapamätanie si používateľských nastavení;
  3. pre lepšie prispôsobenie reklám záujmom návštevníkov.

Ako kontrolovať súbory cookie?    
Podľa ods. 55 ods. 5 zákona č. 351/2011 Z.z. o elektronických komunikáciách sa za súhlas na účely uchovávania alebo prístupu k informáciám uloženým v koncovom zariadení používateľa považuje aj použitie príslušných nastavení webového prehliadača alebo iného počítačového programu.

Svoj prehliadač môžete nastaviť tak, aby vás upozornil, keď dostanete nový súbor cookie, alebo súbory cookie úplne zablokovať.

Súbory cookie môžete kontrolovať alebo zmazať podľa uváženia – podrobnosti si pozrite na stránke aboutcookies.org.  Môžete vymazať všetky súbory cookie uložené vo svojom počítači a väčšinu prehliadačov môžete nastaviť tak, aby ste im znemožnili ich ukladanie. V takomto prípade však pravdepodobne budete musieť pri každej návšteve webovej lokality manuálne upravovať niektoré nastavenia a niektoré služby a funkcie nebudú fungovať.

Ako odmietnuť používanie súborov cookie?         
Používanie súborov cookie je možné nastaviť pomocou Vášho internetového prehliadača. Väčšina prehliadačov súbory cookie automaticky prijíma už v úvodnom nastavení.

5. VAŠE PRÁVA

Dovoľujeme si Vás informovať, že naša spoločnosť nevyužíva automatizované rozhodovanie ani profilovanie.

Ako dotknutá osoba podľa GDPR máte právo:

  1. na základe písomnej (vrátane elektronickej) žiadosti na prístup k svojim osobným údajom (najmä vyžadovať potvrdenie, či sú alebo nie sú údaje spracúvané, kategórie spracúvaných údajov, účel spracúvania, zdroj ich získania, dobu ich uchovávania);
  2. na opravu nesprávnych, resp. doplnenie neúplných údajov;
  3. obmedzenie spracúvania údajov podľa čl. 18 GDPR (napr. ak sú údaje nesprávne, alebo spracovávané nezákonne);
  4. získať osobné údaje, ktoré sa Vás týkajú a ktoré ste poskytli prevádzkovateľovi, v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte a právo preniesť tieto údaje ďalšiemu prevádzkovateľovi podľa podmienok uvedených v čl. 20 GDPR (ak sa spracúvanie Vašich osobných údajov vykonáva automatizovanými prostriedkami na základe Vášho súhlasu alebo pre účely plnenia zmluvy);
  5. namietať proti direct marketingu ako aj namietať proti spracovávaniu z dôvodov týkajúcich sa Vašej konkrétnej situácie v prípadoch, keď sa Vaše osobné údaje spracovávajú na účely oprávnených záujmov prevádzkovateľa, a to za podmienok uvedených v čl. 21 GDPR;
  6. na vymazanie údajov, ktorých účel spracúvania sa skončil alebo v prípadoch stanovených v čl. 17 GDPR.

Uplatniť svoje práva môžete na kontaktoch uvedených v úvode tohto dokumentu. Informácie o opatreniach, ktoré sme prijali na základe Vašej žiadosti o uplatnenia práv, Vám poskytneme bez zbytočného odkladu, najneskôr do jedného mesiaca od doručenia žiadosti (uvedená lehota sa môže v prípade potreby predĺžiť o ďalšie dva mesiace (o každom takomto predĺžení lehoty Vás budeme bezodkladne informovať spolu s dôvodmi zmeškania lehoty). Ak podáte žiadosť elektronicky, informácie sa podľa možnosti poskytnú elektronickými prostriedkami, pokiaľ nepožiadate o iný spôsob.

Zároveň ako zákazník beriete na vedomie, že v zmysle príslušných právnych predpisov môže svoj súhlas so spracúvaním osobných údajov samostatne vyjadriť iba osoba, ktorá dovŕšila vek 16 rokov, pričom v prípade nedovŕšenia tohto veku sa vyžaduje súhlas zákonného zástupcu danej osoby. V takom prípade nie je možné súhlas udeliť, ale je potrebné kontaktovať spoločnosť CALLYPSO na nižšie uvedenej e-mailovej adrese. Potvrdením svojho súhlasu preto zároveň zákazník potvrdzuje, že dovŕšil vek 16 rokov.

Tieto zásady ochrany osobných údajov sa riadia legislatívou platnou v Slovenskej republike.

Ak sa rozhodneme zmeniť podmienky o ochrane osobných údajov, uverejníme ich na tejto stránke.

Tieto podmienky sú platné od 1.5.2021.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie